Βαλτνό Λεξικό (Βαλτινό Λεξικό) Εκτύπωση
  • Το βαλτινό (βαλτνό) λεξικό αποτελεί μια καταγραφή τοπικών λέξεων, εννοιών και εκφράσεων που χρησιμοποιούνταν στο χωριό μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Χωριών του Βάλτου και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη ντοπιολαλιά χρησιμοποιείται ακόμα στα χωριά μας από τους μεγαλύτερους, αλλά και τη νεολαία πολλές φορές. Αποτελεί βασικό σημείο επικοινωνίας στις συναντήσεις των χωριανών στην Αθήνα, προς χάριν αστεϊσμού αλλά και υποδηλώνοντας τις άρρηκτες ρίζες  με τον τόπο μας και την παράδοσή μας.
  • Επειδή σίγουρα οι λέξεις που καταγράψαμε δεν είναι μόνο αυτές περιμένουμε από εσάς να μας στείλετε λέξεις και εκφράσεις που γνωρίζετε προκειμένου να εμπλουτίσουμε το λεξικό μας 
  • Το λεξικό θα εμπλουτιστεί σύντομα με νέες ενότητες με εκφράσεις και ιδιωματισμούς της περιοχής μας…. Υπομονή!!
  • Ότι υλικό έχετε μπορείτε να μας το στέλνετε στο email του Συλλόγου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (Μαργαρίτης Δημήτριος) και  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (Τσιούνης Ευάγγελος) ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση του Συλλόγου και στο fax: 2105155425. 
    Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε τη βοήθειά σας
 (Αριστερά στο μενού κάνετε κλικ στο ευρετήριο.)