Εορτασμός του Αγίου Ανδρεα του Ερημίτη Εκτύπωση 

 

Πατήατε εδώ για να δείτε βίντεο από τις εκδηλώσεις 


 

 

 

  • Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν, στο Χαλκιόπουλο στις 14 και 15 Μάη 2011, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές  εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη πολιούχου του χωριού μας και της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου.
  • Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα με τον Μέγα Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Νέο Χαλκιόπουλο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, με την συμμετοχή των τοπικών αρχών, επισήμων προσκεκλημένων, πλήθος κόσμου καθώς και πολλών ιερέων από την ευρύτερη περιοχή του Βάλτου και της Αιτ/νίας. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, στους κεντρικούς δρόμους του Νέου Χαλκιόπουλου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας με τη συμμετοχή τμημάτων από το Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου, μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και πλήθους πιστών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία στην είσοδο του Δημαρχείου Ινάχου και η βραδιά συνεχίστηκε στην πλατεία του Νέου Χαλκιόπουλου με τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας, του Μορφωτικού – Εξωραϊστικού Ομίλου Περδικακίου "Το Σακαρέτσι" και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού ομίλου Αγρινίου "Συντροφιά με την Παράδοση" στην πλατεία του Νέου Χαλκιόπουλου.
  • Την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και πλήθος πιστών ανηφόρισε το μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εξαιρετική θέα προς τη λίμνη. Στην επιστροφή από το προσκύνημα στη θέση ‘’Αγραπιδούλα ‘’ τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιοπούλων με τη σημαντική βοήθεια πολλών συγχωριανών εθελοντών περίμεναν πανέτοιμοι για να συνεχίσουν την υπέροχη αυτή μέρα με φαγητό, γλέντι, παραδοσιακή μουσική και χορό μέχρι αργά το απόγευμα.