Εορτασμός Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη Εκτύπωση
 

Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη το απόγευμα με τον Μέγα Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Νέο Χαλκιόπουλο, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, με την συμμετοχή επισήμων προσκεκλημένων, καθώς και πολλών ιερέων από την ευρύτερη περιοχή του Βάλτου και της Αιτ/νίας. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, στους κεντρικούς δρόμους του Νέου Χαλκιόπουλου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας με τη συμμετοχή τμημάτων από το Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου, μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και πλήθους πιστών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία στην είσοδο του Δημαρχείου Ινάχου. Ο καιρός όμως δεν βοήθησε ούτως ώστε να συνεχιστεί η βραδιά στην πλατεία του Νέου Χαλκιόπουλου με το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Χαλκιοπούλων. Η έντονη βροχή και το κρύο δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να παραμείνουν και να παρακολουθήσουν τη συνέχεια των εκδηλώσεων που έληξαν λίγο άδοξα θα μπορούσαμε να πούμε. 
Την Πέμπτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα. Ο καιρός και πάλι δεν ήταν σύμμαχος, έβρεχε σχεδόν συνέχεια, ενώ το κρύο ήταν τσουχτερό για την εποχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να μην ανέβει πολύς κόσμος για να προσκυνήσει και στη συνέχεια να παραμείνει στην Αγραπιδούλα για το παραδοσιακό γλέντι. Αν και στην «Αγραπιδούλα» τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιοπούλων με τη σημαντική βοήθεια πολλών συγχωριανών εθελοντών περίμεναν πανέτοιμοι για να υποδεχτούν τον κόσμο, με φαγητό, γλέντι, παραδοσιακή μουσική και χορό ο καιρός δεν επέτρεψε να γίνει το γλέντι στον εξωτερικό χώρο. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, αλλά δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει όλους όσους ήθελαν να μείνουν αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος. Το γλέντι όμως κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, με ευχές «για του χρόνου με καλύτερες καιρικές συνθήκες».

 
   dscn1439     dscn1451     dscn1456     dscn1468