Θεία Λειτουργία και Πανηγύρι στον Άγιο Θωμά Αρωνιάδας Εκτύπωση

Την Κυριακή 27-4 ανήμερα της γιορτής του Αγίου Θωμά στην Αρωνιάδα πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια διοργανώθηκε πανηγύρι που λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, μεταφέρθηκε στην αίθουσα ‘’ΕΞΟΔΟΣ’’ των Αδελφών Ριζογιάννη. Ο Γιώργος Μακρής ως εκπρόσωπος των συνδιοργανωτών και μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους: Σεβαστέ Πατέρα Αμβρόσιε, κ. Δήμαρχε, κ. Αντιδήμαρχοι, κ. Πρόεδρε Τοπ. Συμβουλίου, κ. Πρόεδρε Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Πρόεδρε Γεωργ. Συνεταιρισμού, Αγαπητοί συγχωριανοί και συνδημότες, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Θωμά Αρωνιάδας και με το σύνθημα ‘’Όλοι μαζί μπορούμε’’ αποφάσισε την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης προς τιμήν του του Αγίου Θωμά. Θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι πριν 35 χρόνια, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της περιοχής. Τα λέμε αυτά για να ξυπνήσουμε αναμνήσεις των παλιών και να το γνωρίζουν οι νέοι, που θα είναι οι συνεχιστές του αύριο, με στόχο την αναβίωση και τη διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σήμερα κοντά μας είναι το χορευτικό ‘’Ο ΖΟΡΜΠΑΣ’’ από το Αγρίνιο που διαπρέπει, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με χοροδιδάσκαλο τον Νίκο Γυρνά.Τους καλωσορίζουμε και τους ευχαριστούμε που βρίσκονται κοντά μας, ενώ τους αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλες τις νοικοκυρές για τα εδέσματά τους, όλους τους χορηγούς, όλους όσους βοήθησαν προσωπικά – ηθικά – οικονομικά. Ιδιαίτερα τον κ. Καραχρήστο για την προσφορά των τραπεζοκαθισμάτων και τον κ. Ριζογιάννη που μας παραχώρησε την αίθουσα αφιλοκερδώς. Χρόνια πολλά και Καλή Διασκέδαση.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κοιμήσης Απ., οι αντιδήμαρχοι κ. Παπούλιας Γρ., Γάκης Βασ., Τσόλκας Χρ., Κοπίδης Κων., ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλας Μάρκος, οι υποψ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μπαλάσκας Αθ., κ. Ντάλλα – Προύντζου Βάσω, κ. Καρδάρα Έφη, κ. Γαλαζούλας Αντ.(πρώην αντινομάρχης), ο υποψ. Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Πρεβεζιάνος Ιωαν.
Υ.Γ. Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση όλα ήταν δωρεάν (φαγητό, ποτά κ.λ.π.) από τις προσφορές που συγκεντρώθηκαν για το σκοπό αυτό.