Εκτύπωση
ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ (17-08-2014)

 Πατήστε εδώ για το Βίντεο της εκδήλωσης Πατήστε εδω για να διαβάσετε ευχαριστήριο κείμενο του αντιπροέδρου του Συλλόγου  Ευάγγελου Τσιούνη προς όλους του Εθελοντές της Εκδήλωσης

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες της Εκδήλωσης


  Την Κυριακή 17-8-2014 πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Ανδρέα η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αττικής – Πειραιά «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ». Μια εκδήλωση που είχε θρησκευτικό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, καθώς περιλάμβανε: Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο, κατά την επιστροφή στο χώρο των εκδηλώσεων στην Αγραπιδούλα, ξεκούραση, καφέ και περιήγηση στη φωτογραφική έκθεση (έντυπη και ηλεκτρονική) και στη συνέχεια παραδοσιακό πανηγύρι με την ορχήστρα των Γιώργου Βίτσα (κλαρίνο), Ανέστη Βίτσα (κρουστά), Αλέξη Βοσκάκη (αρμόνιο), Ηλία Καλαμίδα (κιθάρα), Κώστα Τσαμπά (τραγούδι) και Δημήτρη Κονιάρη (τραγούδι).
  Το πανηγύρι, κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους, που πέρασαν μια ευχάριστη Κυριακή.
  Ήταν η πρώτη εκδήλωση που γίνεται αυτή την εποχή στον Άγιο Ανδρέα, και πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν πάρα πολλές οι παροτρύνσεις και οι θετικές απόψεις για την πραγματοποίησή της, αλλά και κάποιες ενστάσεις ως προς τη χρονική στιγμή και τις προϋποθέσεις της.
Παρόμοια εκδήλωση βέβαια, γίνονταν πριν από μερικά χρόνια από τον Σύλλογο Χαλκιοπουλιτών Αγρινίου, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, ήταν όμως ανέφικτο να συμμετέχουν οι συγχωριανοί και οι επισκέπτες, που η καθιερωμένη παραμονή τους στο χωριό είναι τις μέρες του Αυγούστου.
  Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο σπήλαιο από τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο. Περίπου 400 άτομα ανηφόρισαν το μονοπάτι, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα που χαρίζει το ξεχωριστό αυτό τοπίο, με τη λίμνη των Κρεμαστών στα πόδια μας και τα βουνά του νομού Ευρυτανίας απέναντι. Παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και επέστρεψαν στο χώρο των εκδηλώσεων στην Αγραπιδούλα.
Ζεστός ή παγωμένος καφές (ανάλογα με τα γούστα) προσφέρθηκε δωρεάν σε όσους το επιθυμούσαν και μια περιήγηση στη φωτογραφική έκθεση που είχε στηθεί μέσα στην αίθουσα, έδωσε την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν, υπέροχα τοπία της περιοχής μας και φωτογραφίες από εκδηλώσεις του συλλόγου, καθώς και να ξυπνήσουν αναμνήσεις από τις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.
  Περίπου στις 12 ξεκίνησε η ορχήστρα, καλωσορίζοντας τον κόσμο, με το «Φίλοι μ’ καλωσορίσατε» και «σε τούτ’την τάβλα πού’μαστε», και συνέχισε σε ρυθμούς αυστηρά παραδοσιακούς ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο χορό, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το σερβίρισμα με τα σαλατικά, τις πίτες, τα ορεκτικά και το υπέροχο κοντοσούβλι που ψήνονταν επι τόπου στις ψησταριές.
 Περίπου 350 άτομα παρέμειναν στην εκδήλωση, εκ των οποίων 258 σερβιρίστηκαν με κάρτες που χρεώνονταν 10€, ενώ οι παγωμένες μπύρες ήταν στη διάθεσή τους με 2€.
  Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό και σ’αυτό αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Τσιούνης στο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μετέφερε του χαιρετισμούς του προέδρου Δημήτρη Μαργαρίτη που απουσίαζε από την εκδήλωση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Σύλλογο Χαλκιοπουλιτών Αγρινίου που έβαλε πρώτος το λιθαράκι του χτίζοντας το κτίριο που υπάρχει σήμερα και το χρησιμοποιούμε για τις εκδηλώσεις μας, ενώ λειτούργησε σαν αφετηρία και για τις υπόλοιπες εργασίες που έγιναν αργότερα και οδήγησαν στη διαμόρφωση του χώρου των εκδηλώσεων, όπως είναι σήμερα. Ειδικότερα απέτισε φόρο τιμής στους εκλιπόντες Θανάση Οικονόμου, Κώστα Μπούσγο, Κώστα Γιαννακόπουλο, Θωμά Λαυρέντζο, Λάμπρο Παπαγωργίου και Χρήστο Παπαγεωργίου (προέδρους, μέλη Δ.Σ αλλά και απλά μέλη του Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Αγρινίου) που πρόσφεραν πολλά για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.
  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Λεπενιωτών της Αθήνας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Σωτήρης Κοντονάσιος, ο Δημ. Σύμβουλος Κώστας Ριζογιάννης και η νεοεκλεγείσα Δημ. Σύμβουλος Σοφία Γούλα.  

Και του Χρόνου!!!!