Εκδήλωση της Ο.ΣΥ.ΒΑ. στο Θέατρο Ελληνικών Χορών «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» Εκτύπωση

Το Σάββατο βράδυ 4 Οκτώβρη 2014, στο Θέατρο Ελληνικών Χορών «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ», η Ομοσπονδία Συλλόγων Βάλτου πραγματοποίησε μια σπουδαία εκδήλωση, αντάξια της ιστορίας του θαυμάσιου χώρου που τη φιλοξένησε.
Ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών συμμετείχε στην εκδήλωση με μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση του χορευτικού τμήματος, καθώς και με μεγάλη παρουσία μελών του Συλλόγου, που παρακολούθησαν την εκδήλωση και πέρασαν ένα όμορφο Σαββατόβραδο
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε η Οργανωτική Γραμματέας της Ο.ΣΥ.ΒΑ. κ. Ζωή Σπανού, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ. κ. Χρήστος Σαλαούνης, απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας καταρχήν τον πρόεδρο του Σωματείου και τους υπεύθυνους του θεάτρου για την άριστη συνεργασία στη διοργάνωση της εκδήλωσης και στη συνέχεια τους θεατές, τα μέλη των χορευτικών ομάδων των Συλλόγων και τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας.
Ακολούθησε η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων από την Αναπλ. Γραμματέα της Ο.ΣΥ.ΒΑ. Πατσαούρα Άρτεμις. Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας άνοιξε το χορό παρουσιάζοντάς χορούς από τη Ρούμελη, συνέχισε το μικρό χορευτικό των Συλλόγων Εμπεσιωτών Αθήνας και Χαλκιοπουλιτών Αθήνας παρουσιάζοντας χορούς από Ρούμελη και Ήπειρο, ενώ το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε το χορευτικό του Συλλόγου Περδικακιωτών παρουσιάζοντας χορούς από το Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με ομιλία παρουσίαση του συμπατριώτη μας Εμπεσιώτη Νίκου Κασβίκη, -με παράλληλη παρουσίαση βίντεο- για τη ζωή και το έργο της Δόρας Στράτου. Ο Νίκος με μακρόχρονη συμμετοχή στα δρώμενα του Θεάτρου ως μαθητής και δάσκαλος, μίλησε με ιδιαίτερο σεβασμό, παρουσιάζοντας άγνωστες σε πολλούς πτυχές της ζωής και του έργου της Δόρας Στράτου, στη διατήρησή και ανάδειξη της ελληνικής παράδοσης.
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, το χορευτικό του Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Αθήνας παρουσίασε χορούς της Μακεδονίας και το χορευτικό του Συλλόγου Εμπεσιωτών Αθήνας ολοκλήρωσε τις παρουσιάσεις των χορευτικών τμημάτων παρουσιάζοντας χορούς της Ρούμελης.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Καθηγητής και επί πολλά έτη Πρόεδρος του Σωματείου «Ελληνικοί Χοροί - Δόρα Στράτου» κ. Άλκης Ράφτης, αντηλλάγησαν δώρα με τον πρόεδρο της ΟΣΥΒΑ και ευχήθηκαν αυτή η εκδήλωση, να είναι μόνον η αρχή της συνεργασίας των δύο φορέων που εκπροσωπούν. Έδωσαν με τον τρόπο αυτό ραντεβού για τη νέα χρονιά και καλλιέργησαν την ελπίδα για καθιέρωση μιας τουλάχιστον ετήσιας παρουσίας των πολιτιστικών τμημάτων της ΟΣΥΒΑ στα δρώμενα του Θεάτρου, που όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του κ. Α. Ράφτης, θα πρέπει όλοι οι Βαλτινοί να αισθάνονται ότι, κατά κάποιο τρόπο και σε σημαντικό ποσοστό, τους ανήκει.
Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ κ. Χρήστος Σαλαούνης λίγο πριν το κλείσιμο, απένειμε αναμνηστικά συμμετοχής στους προέδρους των Συλλόγων που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση με τα χορευτικά τους. Τέλος, η πραγματικά πολύ ωραία εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από όλα μαζί τα χορευτικά και με τη συμμετοχή του κοινού.
Περισσότερα από 600 άτομα Βαλτινοί και φίλοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εξαιρετική αυτή πολιτιστική εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΟΣΥΒΑ με τη συμμετοχή των Συλλόγων μελών της, καταχειροκροτώντας τις χορευτικές ομάδες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εμπνεόμενοι φυσικά από τον υπέροχο χώρο του θεάτρου. Το παραδοσιακό συγκρότημα του θεάτρου που αποτελούνταν από τους Πέτρο Χαλκιά (κλαρίνο), Παναγιώτη Πανταζόπουλο (βιολί), Γιώργο Τζανέτο (κρουστά), Μιχάλη Καραχάλιο (λαούτο), Βαγγέλη Κώτσου και Παναγιώτη Παππά (τραγούδι) απέδωσε εξαιρετικά τα παραδοσιακά τραγούδια που χόρεψαν οι χορευτές και το τελείωμα της εκδήλωσης με τη συμμετοχή όλων των χορευτικών μαζί με τους θεατές ήταν μια αξιόλογη πρωτοβουλία που άρεσέ σε όλους.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα Βίντεο της Εκδήλωσης
 Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας που αποτελούνταν από τους: Αποστόλου Βίκυ, Κιούση Ιωάννα, Κιούση Θανάση, Κολοκούτσα Δέσποινα, Κολοκυθά Νίκη, Κουτσιούμπα Θανάση, Μακρή Ντίνα, Μαντζαβίνου Άννα, Μαυροειδή Γωγώ, Ναζίρ Ναζάρ, Ταράτσα Βλάση, Τσιούνη Ελευθερία και Χριστοδούλου Κέλλυ, ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετική και απέδειξε την άριστη δουλειά που γίνεται κάθε Κυριακή στην αίθουσα του Συλλόγου μας, από τη δασκάλα τους Ζέρη Μαίρη. Τα τρία μικρά παιδιά (Τηγάνη Ραφαέλα, Παπαδοπούλου Δίλια και Σοφογιάννη Δήμητρα) από το παιδικό μας τμήμα που συμμετείχαν στο παιδικό χορευτικό μαζί με το παιδικό χορευτικό των Εμπεσιωτών, έδειξαν ότι υπάρχει μέλλον και πρέπει να το ενισχύσουμε με την προσθήκη νέων μελών.