ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Εκτύπωση
 Την Κυριακή 26 – 4 - 2015 πραγματοποιήθηκε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, επίσκεψη μελών του Συλλόγου μας, όπως είχε προγραμματισθεί, είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα μας και είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας. Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν πενήντα (50) περίπου άτομα, που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεναγήθηκαν από δύο κορίτσια του χορευτικού μας τμήματος – απόφοιτες του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – την Γωγώ Μαυροειδή και την Κέλλυ Χριστοδούλου
   Οι εντυπώσεις, που κατά γενική ομολογία ήταν άριστες, άρχισαν να καλλιεργούνται πριν ακόμη και από την είσοδό μας στον εκθεσιακό χώρο, με την αρχική παρουσίαση τμήματος του αρχαίου οικισμού, που αποκαλύφθηκε κατά την θεμελίωση του μουσείου. Αρκετά από τα τμήματα του οικισμού αυτού, που βρίσκονταν κάτω από το μουσείο, ήταν ορατά και έκθετα μέσα από τα διαφανή δάπεδα του ισογείου. Ο χρόνος είχε ήδη αρχίσει να γυρίζει πίσω…
   Η είσοδος στον χώρο των εκθεμάτων ήταν εντυπωσιακή και οι δύο πήλινες Άπτερες Νίκες που μας υποδέχθηκαν εκεί ήταν οι καλύτεροι υποδοχείς.
Αμέσως μετά παρουσιάζονταν ενδιαφέροντα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που έδιναν σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο ζωής των αρχαίων Αθηναίων.
Στη συνέχεια, μέσα από μελανόμορφες και ερυθρόμορφες παραστάσεις αγγείων άρχισαν να ξεπηδούν θρύλοι για μάχες επικές με θεούς και ημίθεους, με τιτάνες, ήρωες και άλλες μυθικές μορφές.
 Και οι αφηγήσεις αυτές θα συνεχίζονταν με αφηγητές ανάγλυφες παραστάσεις και συνθέσεις γλυπτών.
 Προχωρώντας, φθάσαμε στην αίθουσα των αγαλμάτων. Ο μοναδικός τρόπος έκθεσής τους, που μας επέτρεπε να κυκλοφορούμε ανάμεσά τους, μας έκανε να νοιώθουμε ένα πρωτόγνωρο, αλλά ευχάριστο συναίσθημα … κάτι σαν να ήταν μαζί μας μία συντροφιά …
 Και είναι όλα ασύλληπτης ομορφιάς και τέχνης ...!!!
 Και μετά συναντήσαμε τις πιο αγαπημένες κόρες, τις Καρυάτιδες.
 Είναι πανέμορφες, όπως και να τις δει κανείς ...!!!
 Έμοιαζαν θλιμμένες για την κλεμμένη αδελφή τους, που η θέσης της δίπλα τους είναι κενή και περιμένει τον γυρισμό της. Και καθώς τις αποχαιρετούσαμε (με δυσκολία, είναι η αλήθεια), νοιώσαμε να μοιραζόμαστε μαζί τους αυτό το συναίσθημα …
Σ υνεχίζοντας, βρεθήκαμε τελικά στην αίθουσα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Δεν ξέραμε πού να πρωτογυρίσουμε το κεφάλι … Χαθήκαμε μέσα στο μεγαλείο τους !
Τα τμήματα των αετωμάτων και της ζωφόρου προκαλούσαν τη φαντασία μας να συνθέσει την αρχική τους μορφή, ενώ τα γύψινα προπλάσματα και τα κενά δίπλα τους, καλούσαν πίσω τα κλεμμένα πρωτότυπά τους.
 Ήταν μία επίσκεψη που μας αναβάπτισε στα νάματα του πολιτισμού μας και πρόσφερε σε όλους μας ένα πλούτο συναισθημάτων: υπερηφάνεια για την ελληνικότητά μας και για τις προσωπικές μας ιστορίες που υπηρέτησαν αυτή την ελληνικότητα, θλίψη και προβληματισμό για την σημερινή μας υστέρηση απέναντι σε τέτοια πολιτισμική κληρονομιά, πίκρα και οργή για την κλοπή και καπήλευση της κληρονομιάς αυτής. 
 Η ξενάγηση από τα δύο κορίτσια μας ήταν εξαιρετική και κατάφεραν να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον με τους πλούσιους μύθους και τις ιστορίες για τις διάφορες τελετές που λάμβαναν χώρα στην Αρχαία Αθήνα καθώς και με τις ζωντανές περιγραφές για την καθημερινή ζωή των αρχαίων Αθηναίων.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τη Γωγώ Μαυροειδή και την Κέλλυ Χριστοδούλου, αφού δεν δέχτηκαν χρήματα για την ξενάγηση.