ΜΑΥΡΙΛΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ Εκτύπωση
         

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ», πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στο Μαυρίλο Φθιώτιδας. Η συγκεκριμένη εκδρομή συνδυάστηκε με τη συμμετοχή του χορευτικού μας τμήματος στην εκδήλωση «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ» που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών, για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή και άκρως παραδοσιακή γιορτή, αφιερωμένη στο κάστανο και στη γνήσια ρουμελιώτικη παράδοση! Στην ιστορική πλατεία Αινιάνων του χωριού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και την εντυπωσιακότερη πλατεία του ορεινού όγκου του Βελουχιού και η οποία στεγάσθηκε πλήρως για τις ανάγκες της γιορτής, χιλιάδες φίλοι και επισκέπτες του Μαυρίλου, απόλαυσαν μία “θύελλα” παραδοσιακών χορών της Ρούμελης από χορευτικά συγκροτήματα της Σπερχειάδας, της Βίτωλης και του Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών, με χορευτές ηλικίας από… 4 ετών!!!
Η Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, κερνούσε τους επισκέπτες τσίπουρο και ψητά - βραστά κάστανα, ενώ οργάνωσε και υπαίθρια αγορά με όλα ανεξαιρέτως τα γλυκίσματα και ποτά, που μπορούν να παρασκευαστούν από κάστανα. Επίσης, παραδοσιακά εδέσματα ψήνονταν στα κάρβουνα και προσφέρονταν με χειροποίητες πίτες στους επισκέπτες. Η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, ο ιστορικός μπαρουτόμυλος και η έκθεση παλαιών φωτογραφιών της άλλοτε καθημερινής ζωής στο Μαυρίλο δέχτηκαν το θαυμασμό όλου του κόσμου.
Οι εκδρομείς του Συλλόγου μας το καταευχαριστήθηκαν απολαμβάνοντας την υπέροχη φθινοπωρινή θέα, ενώ τα παιδιά του χορευτικού μας τμήματος κέρδισαν επάξια τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στη δασκάλα τους και θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εκδρομείς μας.
Και του χρόνου!!!

 

Πατήστε εδώ για το Video του Χορευτικού μας

     

MAURILO 1 0e1c7

MAURILO 2 49f6d

MAURILO 3 cf493

MAURILO 4 b5a89