Εορτασμός Αγ. Ανδρέα στην Αθήνα Εκτύπωση
  
  • Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος  ο σύλλογος μας πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Μάη το απόγευμα Εσπερινό και Αρτοκλασία και την Παρασκευή  15 Μάη το πρωί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέα Λαμπρινής τιμώντας έτσι τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη.
  • Αρκετοί ήταν οι συγχωριανοί και φίλοι που μην έχοντας τη δυνατότητα να μεταβούν στο χωρίο και στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα προσήλθαν και παρακολούθησαν με κατάνυξη τόσο τον Εσπερινό όσο και τη Θεία Λειτουργία και προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κατά την τέλεση του Εσπερινού απηύθυνε  χαιρετισμό και ευχές και αναφέρθηκε επιγραμματικά στο βίο του Αγίου και την ιστορία του Ναού εντός του σπηλαίου της Καλάνας.Σε όλους τους πιστούς  μοιράστηκε αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη που στο πίσω μέρος της αναγράφεται το Απολυτίκιο του.

 
  • Να θυμίσουμε ότι η τέλεση του Εσπερινού και της Θειας Λειτουργίας οργανώνεται από το σύλλογο μας από πέρσι και έπειτα από πρόταση της συγχωριανής μας Κικής Παπαγεωργίου η οποία είχε την ευθύνη τα προηγούμενα χρόνια και μετά το θάνατο  του πατέρα της του αείμνηστου παπα-Ανδρέα Παπαγεωργίου , ο οποίος ιερουργούσε στο ναό και  φρόντισε για το εικονοστάσι με την εικόνα του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη