Εκδρομή Συλλόγου στην Εύβοια Εκτύπωση
 
    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 η ετήσια μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου στη Βόρεια  Ευβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και την παραλία της Αγίας Αννας. Η αναχώρηση έγινε από την  οδό Λένορμαν στις 8:00 το πρωί και παρόλο το πρωινό ξύπνημα το κέφι, η ζωντάνια και η καλή διάθεση περίσσεψαν με πρωτεργάτες τους γνωστούς υπόπτους. Τα πειράγματα, τα αστεία, οι ιστορίες από τα παλιά, οι πλάκες και τα γέλια ,μέσα στο λεωφορείο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, προσέδωσαν στην εκδρομή  το χαρακτήρα των σχολικών εκδρομών  και την ξενοιασιά μιας άλλης εποχής οπού δεν υπήρχαν ηλικίες αλλά μόνο μια μεγάλη παρέα. Η διαδρομή μαγευτική και βαθύσκιωτη από πεύκα κάνει το ταξίδι ξεκούραστο και άνετο παρόλο τις πολλές στροφές.
    Γυρω στις 10:30 π.μ. φτάσαμε στον Αγιο Ιωάννη το Ρώσο όπου πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στο λείψανο του Αγίου, το οποίο βρίσκεται άφθαρτο και ολόσωμο μέσα στον ομώνυμο Ναο και μετά βόλτα πέριξ του Ναού αλλά και στο πανέμορφο χωριό Προκόπι.
   Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε λίγο έξω από το χωριό κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια όπου και κατασκηνώσαμε. Ο σύλλογος είχε φροντίσει ώστε να υπάρχουν τραπέζια, καρέκλες φαγητά, ποτά και ότι άλλο χρειάστηκε για την εκεί διαμονή μας (φαγητά είχαν μαζί τους  και όλοι οι εκδρομείς). Το πούλμαν αναχώρησε για την παραλία της Αγίας Άννας για όσους ήθελαν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στο χώρο τιμώντας δεόντως τα τσίπουρα και του μεζέδες. Σε χρόνο ρεκόρ στήθηκαν η κούνια, η βλαχοκούνια και ότι άλλο χρειάστηκε για τη διασκέδαση και τα παιχνίδια που θα ακολουθούσαν.
   Με την επιστροφή και των υπολοίπων από την παραλία ακολούθησε φαγοπότι το οποίο κυμάνθηκε στο ίδιο κλίμα: φαγητό, ποτό , πειράγματα, αστεία και γέλια. Μετά το φαγοπότι τη σκυτάλη πήραν ο χορός και τα παιχνίδια. Η ¨βλαχοκούνια¨ είχε την τιμητική της αλλά αυτό που είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η  ¨τσιλίκα¨. Κατά τις πέντε πήραμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για καφέ στη Χαλκίδα. Γύρω στις 9:00 μ.μ. επιστρέψαμε ικανοποιημένοι και γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις παρόλο την κούραση. Ολοι έδωσαν τη υπόσχεση της συμμετοχής τους σε επόμενη εκδρομή του συλλόγου.
   Κλείνοντας θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να πάμε μια εκδρομή με την οικογένεια μας ή τους φίλους μας. Λίγες όμως είναι οι φορές που μπορούμε να συμμετέχουμε σε εκδρομές όπως αυτή η οποίες τονίζουν και ενισχύουν τον όρο της παρέας. Είναι από τις φορές τις  οποίες όλοι νιώθουμε φίλοι και χωριανοί μεταξύ μας και μας δίνετε οι ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο . Είναι οι στιγμές που φεύγει το άγχος της καθημερινότητας και ξαναγινόμαστε όλοι παιδιά όπως τότε παίζαμε στις αλάνες και στις ραχούλες του χωριού μας, οι στιγμές που δεν υπάρχουν ηλικίες.
   Αυτό είναι άλλωστε και το πνεύμα όλων των εκδηλώσεων του συλλόγου: Να γίνουμε όλοι μια παρέα.

 

 Τα "παιδία" παίζει

 Αγιος Ιωάννης ο Ρώσος

 Η ώρα του φαγητού

 Ο χορός

    και σανός για το "γάϊδαρο"                Στη Χαλκίδα....                  Στα πλατάνια.....  Βλαχοκούνια